Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lemon curd Citronkräm

(1 kommentar)  
Skriv ut

En kräm som passar lika bra som marmelad, till tårtfyllning eller till andra bakverk. Krämen har dock begränsad hållbarhet och är en färskvara.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta citronerna i varmt vatten. Riv det yttersta skalet på ett fint rivjärn. Pressa sedan saften ur frukten.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke som tål värme eller i en rostfri kastrull. Blanda ner saft och skal från citronerna.
  3. Ställ skålen eller kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten. Låt blandningen sjuda upp i vattenbadet, Vispa hela tiden.
  4. Krämen är färdig när det har tjocknat och har samma konsistens som vaniljkräm.
  5. Lyft skålen eller kastrullen ur vattenbadet, Klicka i smöret och rör tills det riktigt smält. Låt krämen kallna och förvara den sedan i kylskåpet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LenaBE1 21 februari 2013

    Underbart god lemon curd. Jag förenklade receptet genom att blanda allt i en teflonkastrull och låta det sjuda tills det tjocknade, det viktiga är att den inte får koka för då koagulerar äggen och den skär sig. Det är möjligt att den inte blir lika fin på detta sätt men smaken är det absolut inget fel på, den är suveränt god! Betyget blir så klart en femma. Tack för ett supergott recept! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.