En härlig dessert som är lätt att laga ihop! Går absolut bra att göra citronkrämen dagen innan servering. Lagom syrlig och riktigt god!
Instruktioner
- Blanda ihop mjölk och citronextrakt i en kastrull. Riv ner citronskalet. Låt koka upp på medelvärme. Ställ därefter kastrullen åt sidan så att blandningen får dra sig i några minuter.
- Vispa äggulor och strösocker poröst. Häll sedan ner vetemjöl och maizena. Vispa ihop till en slät och jämn smet.
- Rör ner blandningen tillsammans med blandningen i kastrullen, ror om noga! Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt sjuda på medelvärme i ungefär 2 minuter, tills smeten har tjocknat. Kom ihåg att röra om!
- Häll över citronkrämen i en skål, täck med plastfolie och ställ kallt i minst 1 timme.
- VID SERVERING:
Krossa digestivekexen och fördela jämnt i 4 små glas. Spara lite kexsmulor till garnering!
- Ta fram citronkrämen och rör om den lite lätt. Fyll hälften av glasen med citronkrämen och fördela sedan hallonen jämnt ovanpå citronkrämen. Spara några hallon till garnering!
- Toppa det hela med den sista citronkrämen. Avsluta med att strö över resterande kexsmulor och hallon.
- Klart!
Publicerat den
25 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod och vi trodde den skulle vara lite syrlig, men den var så söt..... men god. Vi gör den igen men med mindre socker i då eller mer citron. Vi åt den som dessert nu igår (nyårsafton)