Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påsktårta med citronkräm

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Smakrik blandning mellan maräng och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner socker, potatismjöl och hjorthornssalt försiktigt. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i 125 grader cirka 45 minuter.
  2. Vispa samman i en kastrull (ej aluminium) äggulor,socker, citronskal och saft. Sjud under kraftig vispning. Krämen skall bli tjock. Vispa grädden. Rör ner den i krämen när den har kallnat. Dela marängen på tvären. Bred krämen på den ena halvan. Lägg den andra över. Låt tårtan stå i frysen cirka 1 timme. Ringla över smält blockchoklad över tårtan och garnera med påskkycklingar eller godisägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.