- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Smakrik blandning mellan maräng och citron.
Instruktioner
- Vispa vitorna till hårt skum.
Rör ner socker, potatismjöl och hjorthornssalt försiktigt.
Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
Grädda bottnen mitt i ugnen i 125 grader cirka 45 minuter.
- Vispa samman i en kastrull (ej aluminium) äggulor,socker, citronskal och saft. Sjud under kraftig vispning. Krämen skall bli tjock.
Vispa grädden. Rör ner den i krämen när den har kallnat.
Dela marängen på tvären. Bred krämen på den ena halvan.
Lägg den andra över. Låt tårtan stå i frysen cirka 1 timme.
Ringla över smält blockchoklad över tårtan och garnera med påskkycklingar eller godisägg.
Publicerat den
7 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar