Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkräm med digestive och hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig dessert som är lätt att laga ihop! Går absolut bra att göra citronkrämen dagen innan servering. Lagom syrlig och riktigt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop mjölk och citronextrakt i en kastrull. Riv ner citronskalet. Låt koka upp på medelvärme. Ställ därefter kastrullen åt sidan så att blandningen får dra sig i några minuter.
  2. Vispa äggulor och strösocker poröst. Häll sedan ner vetemjöl och maizena. Vispa ihop till en slät och jämn smet.
  3. Rör ner blandningen tillsammans med blandningen i kastrullen, ror om noga! Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt sjuda på medelvärme i ungefär 2 minuter, tills smeten har tjocknat. Kom ihåg att röra om!
  4. Häll över citronkrämen i en skål, täck med plastfolie och ställ kallt i minst 1 timme.
  5. VID SERVERING: Krossa digestivekexen och fördela jämnt i 4 små glas. Spara lite kexsmulor till garnering!
  6. Ta fram citronkrämen och rör om den lite lätt. Fyll hälften av glasen med citronkrämen och fördela sedan hallonen jämnt ovanpå citronkrämen. Spara några hallon till garnering!
  7. Toppa det hela med den sista citronkrämen. Avsluta med att strö över resterande kexsmulor och hallon.
  8. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjboman 1 januari 2017

    Jättegod och vi trodde den skulle vara lite syrlig, men den var så söt..... men god. Vi gör den igen men med mindre socker i då eller mer citron. Vi åt den som dessert nu igår (nyårsafton)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.