Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkräm med vaniljglass, färska hallon och timjansmaränger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vårlig, fräsch dessert med bra syra och en rolig twist med timjan och lakrits.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ägg, citronsaft och socker i en kastrull. Skär smöret i små tärningar. Värm försiktigt upp äggblandningen under vispning tills den börjar tjockna. Tillsätt smöret och värm till tjock konsistens 80 grader. Sila krämen och ställ in i kylen ca 12 timmar.
  2. Glass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Klyv och skrapa ur vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och- frön. Vispa äggulor och socker poröst. Häll gräddmjölken över äggblandningen under vispning.
  3. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm under omrörning till 80 grader. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i smeten. Låt kallna och frys sedan i glassmaskin.
  4. Maräng: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor och citronsaft fluffigt. Tillsätt sockret, undan för undan och vispa till en fast marängsmet. Blanda i hackad timjan.
  5. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper ca ½ cm tjockt. Torka marängen mitt i ugnen ca 2 timmar, tills marängen är krispig och torr.
  6. spritsa små klickar av citronkrämen på tallrikar. Lägg hallon mellan citronkrämsklickarna. Lägg en kula glass i mitten. Bryt några bitar maräng och ställ dem mot glassen. Pudra över lakritspulver och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.