Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkrämstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Citronkräm är en frisk, smakrik kräm som gör jobbet i en mängd olika tårtor. Så också i det här fallet. Vår citronkrämstårta är mycket enkel och snabb. Perfekt för dig som inte bakar tårta så ofta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa mandelmassan och äggen i en matberedare. Häll smeten i en smord springform (16-20 cemtimeter) och grädda i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna helt.
  2. Knäck äggen i en kastrull och tillsätt sockret, messmöret, saften och skalet från citronen. Värm äggblandningen på spisen under omförning så att den tjocknar. Den får inte koka. Låt kallna.
  3. Vispa grädden och vänd ner i citronkrämen. Bred krämen på tårtbotten och strö över mandeln.

Kommentarer (1)

  • Pingo 19 mars 2013

    Går snabbt och lätt att göra, och är suuuupergoooood!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.