X

Citronkrämstårta

Citronkräm är en frisk, smakrik kräm som gör jobbet i en mängd olika tårtor. Så också i det här fallet. Vår citronkrämstårta är mycket enkel och snabb. Perfekt för dig som inte bakar tårta så ofta

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, tårt
Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa mandelmassan och äggen i en matberedare. Häll smeten i en smord springform (16-20 cemtimeter) och grädda i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna helt.

Knäck äggen i en kastrull och tillsätt sockret, messmöret, saften och skalet från citronen. Värm äggblandningen på spisen under omförning så att den tjocknar. Den får inte koka. Låt kallna.

Vispa grädden och vänd ner i citronkrämen. Bred krämen på tårtbotten och strö över mandeln.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Mandelmassa, Ägg, Smör, citronkräm, Ägg, Strösocker, Messmör, Citron, Vispgrädde, Mandelspån
Visningar:
1666
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.