Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättlagad och god kyckling bekvämt lagad i lergryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg en lergryta med sitt lock i blöt i rikligt med kallt vatten ca 30 minuter.
  2. Gnid in kycklingbitarna, också under skinnet, med salt, citronpeppar, vitlök önskad örtkrydda samt pressad citron.
  3. Lägg grönsakerna i blötlagd lergryta, lägg kycklingbitarna ovanpå. Fördela citronskalet över alltsammans och sätt in den våta lergrytan i kall ugn. Värm ugnen till 200º och låt stå 45 minuter från det att värmen kommit upp till 200º.
  4. Servera med ris, gärna blandat med små fina ärter eller nudlar. Servera i det senare fallet gärna dessutom färskriven parmesanost till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.