Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling med purjolöksris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

VV-recept som är otroligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 C.
  2. Fräs den tunt slantade purjolöken i oljan. När genomskinlig tillsätt riset och späd med hönsbuljongen. Om du inte har någon flytande hönsbuljong hemma ägg en buljongtärning i 5 dl kokande vatten (från vattenkokaren förslagsvis) och låt den smälta.
  3. Koka riset i 20 min - rör om ibland. Blanda vetemjöl, ingefära, citronskal och kryddor. Vänd kycklingfiléerna i mjölblandningen.
  4. Pressa citronen och blanda med soyan. Lägg i en form och pensla med den citron och soyablandning. Stek i ugnen i 20 min, vänd efter 10 min och pensla undersidorna med citron och soyablandningen.
  5. Blanda ner ärtorna i riset när det är ca 5 min koktid kvar. Garnera gärna med persilja och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.