Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling med rostade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

från ica

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingen i en skål och blanda ner rivet citronskal, citronsaft, soja och timjan. Rör om, plasta bunken och ställ den åt sidan en stund.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala potatisen och morot, skär dem i grova bitar. Ansa fänkål och skär den i grova strimlor. Dela vitlöken i klyftor och skala dem.
  4. Lägg alla grönsaker i en långpanna eller ugnsfast form. Ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar.
  5. Ställ in mitt i ugnen och stek ca 20 minuter eller tills allt är mjukt. Stek kycklingen i het panna ca 8 minuter på varje sida. Kontrollera att köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera de ugnsstekta grönsakerna vid sidan om kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.