Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarängpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Sött och surt är en underbar smakupplevelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smula sönder kexen och blanda med fingervarmt smör eller margarin. Platta ut degen i en stor pajform (24 cm i diameter). Grädda degen utan fyllning, mitt i ugnen ca 12-15 min i 200°.
  2. Citronkräm: Riv citronskalet och pressa saften. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjöl, pressad citronsaft och rivet skal. Häll sedan citronkrämen över den förgräddade degen. Grädda i ytterligare 6-7 min.
  3. Maräng: Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum, vänd ner sockret och fortsätt vispa tills marängmassan blir tjock och blank. Klicka därefter varsamt ut marängmassan över citronpajen, sänk ugnsvärmen till 150° och grädda det hela i ytterligare ca 15 min eller tills marängtäcket fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • basket 6 mars 2009

    Det måste vara fel på detta recept. Vi skulle göra den förra vecka. Inte ska det väl vara både äggula och äggvita till citronkrämen? Jag blev jättebesviken på detta recept!!!!!

  • MissQa 13 februari 2012

    Det ska stå 3ägg-GULOR (: du får prova igen så blir det säkert bättre resultat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.