Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarängpaj i glas

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Friska, syrliga smaker möter söt maräng i vackra glas. Man kan förbereda den här desserten dagen före med botten och citronkräm. Marängen görs bäst samma dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, mixa kexen och smöret. Fördela smulorna i vackra portionsglas och platta till ytan med en liten sked.
  2. Koka upp citronsaft, socker och ½ dl vatten. Rör ihop majsstärkelse och äggulan med ½ dl vatten. Rör ner den varma citronblandningen i äggulan och vispa kraftigt. Häll tillbaka i kastrullen och sjud tills krämen börjar tjockna. Häll upp krämen i en bunke och tillsätt smöret, lite i taget. Rör till en jämn kräm. Sätt plastfolie på bunken och låt krämen svalna. Fördela fyllningen i glasen. Ställ glasen på en liten bricka och ställ in i kylen.
  3. Häll upp äggvitorna i en torr och ren bunke. Koka vatten och socker till 121 grader. När sockerlagen mäter 110 grader, börja vispa upp äggvitan. Häll i sockerlagen i en fin stråle och vispa på högsta hastighet ett par minuter. Sänk hastigheten och vispa tills marängen svalnat.
  4. Klicka på marängen på citronkrämen eller spritsa på den och bränn försiktigt med en gasolbrännare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.