Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarinerad fiskfilé med färskpotatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ta vara på de härliga sommarsmakerna i späda morötter och färskpotatis. Tillsammans med fiskfilé blir det en både smal och välsmakande rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och rulla ihop filén till en rulle, bind ihop med garnet. Tvätta citronen och riv det yttersta lagret av skalet fint. Blanda citronskal, koriander och rapsolja häll över fiskrullarna och marinera fisken i ca 1 timme. Koka potatisen med mycket dill.
  2. Sätt ugnen på 125°. Ta upp fisken ur marinaden. Bryn fisken lätt i en stekpanna så att den får lite färg. Lägg upp i ugnssäker form. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 60°. Det tar ca 20 minuter.
  3. Borsta morötterna och ansa salladslöken. Skär i mindre bitar. Fräs potatis, morötter, salladslök och dill i smör. Ta upp och pressa citronsaft över. Fördela potatissalladen på 4 tallrikar. Lägg fisken ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.