Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmaränger

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Fräscha maränger med söt/syrlig smak. Knaprigt yttre och segt inre. Otroligt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Häll äggvitor och socker i en rostfri skål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, i ca 5 minuter tills marängen är tjock och fluffig.
  3. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa marängen sval, blank och tjock. Tillsätt rivet citronskal, likör eller söt citronsaft och vallmofrön. Vispa lite till.
  4. Klicka ut smeten i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme, tills kakorna släpper papperet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.