En supergod tårta till kalaset! Den får en frisk smak med citron!
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175°.
- 2. Riv mandelmassan, gärna i mixer, och blanda i äggen.
- 3. Fördela smeten i en smord form (ca 25 cm) med löstagbar botten.
- 4. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna.
- 5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- 6. Vispa äggulorna med florsockret till en pösig smet.
- 7. Vispa vitorna till hårt skum.
- 8. Vispa grädden hård.
- 9. Tvätta citronerna. Riv skalet och pressa ur saften.
- 10. Krama ur gelatinbladen och värm dem tillsammans med citronsaften i en kastrull. Låt svalna en aning.
- 11. Häll ner gelatinjuicen i äggulesmeten under omrörning.
- 12. Blanda i citronskalet och kesellan.
- 13. Rör sedan i grädden och till sist vitorna.
- 14. Häll smeten i formen och ställ kallt minst 3 timmar före servering.
- 15. Garnera med skalad, skivad kiwi. (Kiwin kan ersättas med andra av årstidens frukter.)
Publicerat den
18 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar