Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmoussetårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

mmmm...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Riv mandelmassan, gärna i mixer, och blanda i äggen.
  3. Fördela smeten i en smord form (ca 25 cm) med löstagbar botten.
  4. Grädda citronmoussetårtan mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna.
  5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  6. Vispa äggulorna med florsockret till en pösig smet.
  7. Vispa vitorna till hårt skum.
  8. Vispa grädden hård.
  9. Tvätta citronerna. Riv skalet och pressa ur saften.
  10. Krama ur gelatinbladen och värm dem tillsammans med citronsaften i en kastrull. Låt svalna en aning.
  11. Häll ner gelatinjuicen i äggulesmeten under omrörning.
  12. Blanda i citronskalet och kesellan.
  13. Rör sedan i grädden och till sist vitorna.
  14. Häll smeten i formen och ställ kallt minst 3 timmar före servering.
  15. Garnera citronmoussetårtan med skalad, skivad kiwi, passionsfrukt, nobless eller smågodis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.