Denna härliga tårta går bra att förbereda dagen innan den ska serveras. Den är fantastisk frisk och passar bra efter söndagsmiddagen. Servera gärna färska bär till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Dela mandelmassan i mindre bitar och lägg i en mixer med kniven isatt. Tillsätt äggen. Kör tills det blandats väl.
- Smörj en springform, ca 24 cm i diameter och häll sedan i mandelsmeten. Grädda bottnen ca 20 minuter och låt den därefter svalna helt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med florsocker tills det blir riktigt pösigt.
- Vispa grädden. Häll äggvitorna i en ren och fettfri skål och vispa till ett fast skum.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Häll citronsaft i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Värm på svag värme tills de smält. Låt svalna.
- Blanda ner gelatinet i äggulesmeten medan du rör runt så att det blandas väl. Rör sedan ner kesella, den vispade grädden och nästan allt citronskal. Till sist ska äggvitevispet vändas ner i smeten.
- Häll smeten i formen och ställ den kallt tills tårtan stelnat, ca 3 timmar. Dekorera med det sista av citronskalet.
Publicerat den
17 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt god !