Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmoussetårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna härliga tårta går bra att förbereda dagen innan den ska serveras. Den är fantastisk frisk och passar bra efter söndagsmiddagen. Servera gärna färska bär till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela mandelmassan i mindre bitar och lägg i en mixer med kniven isatt. Tillsätt äggen. Kör tills det blandats väl.
  2. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter och häll sedan i mandelsmeten. Grädda bottnen ca 20 minuter och låt den därefter svalna helt.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med florsocker tills det blir riktigt pösigt.
  4. Vispa grädden. Häll äggvitorna i en ren och fettfri skål och vispa till ett fast skum.
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Häll citronsaft i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Värm på svag värme tills de smält. Låt svalna.
  6. Blanda ner gelatinet i äggulesmeten medan du rör runt så att det blandas väl. Rör sedan ner kesella, den vispade grädden och nästan allt citronskal. Till sist ska äggvitevispet vändas ner i smeten.
  7. Häll smeten i formen och ställ den kallt tills tårtan stelnat, ca 3 timmar. Dekorera med det sista av citronskalet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • liselottsalomonsson1 11 september 2012

    Fantastiskt god !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.