Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmoussetårta med passionsfruktsgelé

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En god tårta med en nötbotten av hasselnötter och pinjenötter som toppas med en sötsyrlig citronmousse och har en topping av de söta passionsfruktskärnorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rita på bakplåtspapper av botten på en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Klipp ut och lägg i formen.
  2. Botten: Vispa äggvitorna hårt. Hacka nötterna fint i en mixer, blanda socker och nötter. Vänd ned nötblandningen i äggvitorna.
  3. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ca 30 minuter. Låt svalna i formen.
  4. Mousse: Vispa äggvitorna till hårt skum. Spara 2 msk grädde att smälta gelatinet i, vispa resten av grädden hårt.
  5. Skölj citronerna i ljummet vatten och riv skalet fint. Blanda ner citronskal, florsocker och citronarom i grädden.
  6. Smält chokladen och vänd ner i grädden.
  7. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, krama ur bladen och smält i 2 msk vispgrädde i en kastrull. Blanda gelatinröran i vispgrädden i en fin stråle.
  8. Vänd ner äggvitorna i grädden.
  9. Lägg nötbotten på en tallrik och sätt på kakformskanten.
  10. Häll på moussen och jämna till toppen. Låt stelna i kyl minst 3 timmar.
  11. Gelé: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela passionsfrukterna, koka upp fruktköttet i en kastrull med florsocker och vatten. Dra i från värmen.
  12. Krama ur gelatinbladen, rör ner i passionsfrukten. Låt svalna lite, häll sedan gelén över moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.