Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronolivbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Fräscht bröd till gazpacho och perfekt grillbuffébröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Slå på vatten och olja. Rör ut jästen. Rör i citronraspet.
  2. Rör ned lite av mjölet med saltet. Arbeta in resten av mjölet.
  3. Arbeta degen tills den blir glansig . Det tar ca 20 minuter för hand.
  4. Jäs degen 45 minuter övertäckt i bunken.
  5. Häll av laken från oliverna. Lägg dem att torka på hushållspapper.
  6. Ringla olja och strö hälften av saltet på en bakplåtsklädd långpanna.
  7. Bred ut degen i ett jämnt lager ca 2 cm tjockt.
  8. Sätt ugnen på 200°. Låt den bli varm. Jäs degen 40 minuter på plåten.
  9. Tryck ned oliverna i degen. Ringla över resten av oljan och strö över resten av saltet.
  10. Baka brödet c:a 25 minuter.
  11. Ställ brödet att svalna. Skär det i bitar. Bjud det till exempelvis gazpacho.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.