Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronomelett med stuvad svamp och timjan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mild och mättande med friskhet av citron. Variera gärna med annan svamp, till exempel lyxiga kantareller!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, 1 dl vatten och 1 tsk salt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner hälften i äggsmeten, spara lite till garnering.
  2. Ansa och halvera svampen. Hacka timjanen. Lägg svampen i en stekpanna och fräs utan smör tills det mesta av vätskan kokat in. Häll på grädden och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Låt puttra tills grädden tjocknat, ca 5 minuter. Rör i det mesta av timjanen, spara lite till garnering.
  3. Stek fyra omeletter av äggsmeten i 4 tsk smör i omgångar i en stekpanna med teflon. Strö spenat över varje omelett och vik ihop dem.
  4. Häll champinjonsås över omeletterna och strö över det sparade citronskalet och timjanen. Servera gärna med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.