Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurt- och citronpaj

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En syrlig och god paj som liknar cheesecake. Yoghurt- och citronfyllningen smakar gott ihop med den söta mandelbiskvibottnen. Pajen bör ätas samma dag som den bakas, bottnen blir annars en aning fuktig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175°. Kör mandelbiskvierna snabbt i en matberedare och blanda dem med smöret. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda ca 5 minuter och låt svalna helt.
  2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen ca 5 minuter. Vispa ihop citronskal och -saft med yoghurt, crème fraiche och honung. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem försiktigt i en kastrull. Rör ned litet av fyllningen i gelatinet och blanda sedan ned resten av fyllningen. Låt stå i kylen ca 45 minuter innan den fördelas på mandelbiskvibottnen. Låt stelna i kylen 4-5 timmar.
  3. Strö över hackade pistagenötter och mandelbiskvier. Garnera med citron- och limeskivor och servera med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.