Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbär- och citronpaj med kolaglasyr

 
Skriv ut

En väldigt god paj där man inte behöver någon grädde eller vaniljsås till. Ät den som den är med eller utan kolaglasyr. Ni blir inte besvikna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mördegsskal: Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut degen jämnt i botten och en bit upp på kanten i en bakform, ca 24 cm i diameter. Ställ kylskåpskallt i ca 30 minuter.
  3. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Fyllning: Vispa samman ägg och socker lätt. Sikta ner potatismjölet och rör om. Tillsätt grädde, citronsaft och citronskal. Rör smeten slät. Häll smeten i mördegsskalet och strö över blåbären.
  5. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och grädda i 12-15 minuter. Fyllningen bör inte vara helt fast, utan lite kladdig i mitten då pajen är färdig. Den stelnar ytterligare efter gräddningen. Ta ut och låt pajen kallna.
  6. Kolasås: Mät upp alla ingredienserna, utom matfettet, i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt koka i ca 5 minuter, elle tills den börjar tjockna något. Ta kastrullen från värmen och rör ner matfettet. Ringla kolasåsen över den kalla pajen. Sen är det bara att njuta av pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.