Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanongod citronpaj, fryst

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En jättegod citronpaj som absolut bör prövas och som jag fått av en tidigare granne. Den är syrlig och god och passar som efterrätt till kanske en "kraftigare" middag. Annars kan man bara äta den ensam som "glass".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skilj vitorna och gulorna. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg gulorna i en skål och blanda med strösocker, vaniljsocker, créme fraiche och rivet citronskal, rör till sist i den pressade saften från citronen och rör om.
  2. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i massan. Vispa därefter grädden och vänd ner den sist i massan.
  3. Smula hälften av Digestivekexen och fördela i botten på en form. Häll i smeten och smula över den andra hälften av Digestivekexen. Fryses.
  4. Tas ut ca en halvtimme innan den ska ätas.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • pglangfos 7 juni 2010

    Eller är detta receptet det finaste?

  • CiinaC 11 april 2011

    Cheesecake med andra ord...?

  • Roskerstin 11 april 2011

    Jaa, det kan du väl kalla den om du vill, men det är ingen Philadelphiaost i och det är då det är brukligt att det kallas cheesecake::)

  • bjuranna 27 juli 2012

    Har gjort denna paj flera gånger! Den är jättegod, med en frisk smak. Dessutom enkel att göra! En femma! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.