- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Lätt att göra och magiskt god citronpaj!!!!
Instruktioner
- Gör degen i en matberedare och lägg i platsfolie för att vila i kylskåp i minst 30 minuter.
- Blanda fyllningen: kondenserad mjölk, äggulor, rivet citronskal och citronsaften väl i en bunke.
- Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200°C.
- Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Häll i fyllningen i det varma pajskalet och täck med marängen.
- Grädda i ugnen tills marängen får gyllenbrun färg i 200°C.
- Vill man göra minipajer/Mazarin folieformar, så kan man räkna dubbel sats till 30 st.
- Fina och underbart goda som Påskbakelser!
Publicerat den
13 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Stämmer det att det bara är 2 msk socker till 4 äggvitor i marängen? Verkar vara en riktigt god paj som snart måste prov-bakas! :D
jajamensan, det stämmer :) Pajen får inte bli för söt liksom :)))
Ett litet tips: Pajen är väldigt god med färska bär också. Blanda 2 tsk vaniljsocker i fyllningen i stället för citronen samt t.ex. färska hallon eller blåbär. Det behövs ingen vaniljvisp eller annat till pajen, det blir allt-i-ett. Servera gärna pajen kyld, en varm sommardag!
Låter bara så mumsigt :P Måste testas snart till vårfikat:)
Låter gott! Ska man inte grädda fyllningen innan man har på marängen?
Jättegod! Och så enkel, tack!!!