Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jockes Magiskt Goda Citronpaj

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Lätt att göra och magiskt god citronpaj!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen i en matberedare och lägg i platsfolie för att vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  2. Blanda fyllningen: kondenserad mjölk, äggulor, rivet citronskal och citronsaften väl i en bunke.
  3. Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200°C.
  4. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Häll i fyllningen i det varma pajskalet och täck med marängen.
  5. Grädda i ugnen tills marängen får gyllenbrun färg i 200°C.
  6. Vill man göra minipajer/Mazarin folieformar, så kan man räkna dubbel sats till 30 st.
  7. Fina och underbart goda som Påskbakelser!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Tingelingela 15 april 2011

    Stämmer det att det bara är 2 msk socker till 4 äggvitor i marängen? Verkar vara en riktigt god paj som snart måste prov-bakas! :D

  • Juaqin 15 april 2011

    jajamensan, det stämmer :) Pajen får inte bli för söt liksom :)))

  • Juaqin 15 april 2011

    Ett litet tips: Pajen är väldigt god med färska bär också. Blanda 2 tsk vaniljsocker i fyllningen i stället för citronen samt t.ex. färska hallon eller blåbär. Det behövs ingen vaniljvisp eller annat till pajen, det blir allt-i-ett. Servera gärna pajen kyld, en varm sommardag!

  • bubba80 15 april 2011

    Låter bara så mumsigt :P Måste testas snart till vårfikat:)

  • carline 17 april 2012

    Låter gott! Ska man inte grädda fyllningen innan man har på marängen?

  • fahannan 12 september 2013

    Jättegod! Och så enkel, tack!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.