- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En god citron och limepaj som verkligen rekommenderas. En perfekt balans mellan surt och sött med vispgrädde till.
Instruktioner
- Gör pajskalet. Låt smöret/margarinet bli rumsvarmt. Rör ihop smör/margarin, socker och mjöl till en gryning massa, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan eller vattnet och arbeta ihop till en deg.
- Tryck ut degen i pajformen ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 minuter. Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde. Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt pajen svalna. Sikta över florsocker och skiva lime och garnera med. Servera pajen lite ljummen eller kall med vispad grädde.
- Pajen kan förvaras färdiggräddad i kylskåp två dagar innan servering.
Publicerat den
3 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Sommarfräsch och snabbgjord paj!
Bra recept o god paj :)
Super god och enkel paj! Kommer jag använda ofta att bjuda på =o)
Supergod, använde citronextrakt iställer för hela limen och citronen. Det blev huuuuur gott som helst! Tack för receptet :-)
Supergod citronpaj! Bjöd min stora familj på denna och alla tyckte den va god, gillar att den är enkel att göra då blir de att man gör den ganska ofta :)