Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj med lime

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En god citron och limepaj som verkligen rekommenderas. En perfekt balans mellan surt och sött med vispgrädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajskalet. Låt smöret/margarinet bli rumsvarmt. Rör ihop smör/margarin, socker och mjöl till en gryning massa, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan eller vattnet och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i pajformen ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 minuter. Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde. Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt pajen svalna. Sikta över florsocker och skiva lime och garnera med. Servera pajen lite ljummen eller kall med vispad grädde.
  4. Pajen kan förvaras färdiggräddad i kylskåp två dagar innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Godiskerstin 5 juli 2010

    Sommarfräsch och snabbgjord paj!

  • Mikaela1985 20 juli 2010

    Bra recept o god paj :)

  • Hobnut 28 januari 2011

    Super god och enkel paj! Kommer jag använda ofta att bjuda på =o)

  • Picccinini 20 november 2012

    Supergod, använde citronextrakt iställer för hela limen och citronen. Det blev huuuuur gott som helst! Tack för receptet :-)

  • IdaKonig 21 mars 2014

    Supergod citronpaj! Bjöd min stora familj på denna och alla tyckte den va god, gillar att den är enkel att göra då blir de att man gör den ganska ofta :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.