Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ätit den med krossad annanas, tänkte att den måste bli kanon med citron...och det blev den verkligen.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och låt svalna. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och smöret. Platta ut i en pajform, 24 cm i diameter. Vispa ihop crème fraiche, Lemon Curd, socker, vaniljsocker och ägg. Häll i pajformen. Grädda i ca 20 minuter i 200 grader ugn. Servera pajen kall.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • tina_antonsson 9 april 2013

    Jättegod, syrlig och fräsch!

  • wallst 9 april 2013

    Vad roligt att du tyckte om den.

  • marie79 19 april 2013

    Vet inte varför jag fastnade för det här receptet när vi vuxna i familjen inte gillar citron i bakverk. Barnen gillar inte efterättspajer över huvud taget. Kanske för att vi vuxna gillar orginalet (ananaspajen) Den här pajen var dock SUPER GOD och ALLA i familjen tyckte om den, varenda bit gick åt :-0 MYCKET GODARE ÄN ORGINALET! Tack för ett kanon recept :)

  • wallst 19 april 2013

    Vad roligt, ja den brukar göra succé.

  • Mekman 5 maj 2013

    Ser och låter jättegod. Undrar om den går att frysa, måste förbereda en massa före studentfirande?

  • wallst 6 maj 2013

    Vet ej om den går att frysa, skulle nog inte chansa.

  • Tongsan 9 maj 2013

    Hej! Har gjort efter receptet. Varför ser det så vattnig ut? Är det någon steg som jag gjorde fel på.

  • Avokadoarsle 24 augusti 2013

    Min blev också vattning, men den "stelnar" sen när man haft den i kylen! Jättegod blev den! Tack för receptet :)

  • wallst 26 augusti 2013

    Min blir inte vattnig så jag kan inte svara på det.

  • bjboman 14 januari 2016

    Supergod, men degen blev lös så vi hade i ½-1 dl mjöl till i pajdegen. Jättefräch smak på "geggan" I pajskalet!

  • Soli83 18 juni 2016

    Verkligen jättegod! Lite, lite söt, men det gör absolut ingenting. Tack för detta recept, kommer göras många gånger!

  • Jessica 25 juni 2019

    Annanaspajen går hur bra som helst att frysa.. denna borde åxå gå fint.. Vill man göra portioner använd en muffinsplåt för 12 använd då åxå bullformar låt svalna ställ sedan hela plåten i frysen ca 2-3h ta up och plasta in. Och in i frysen igen. Till uppvärmning 2-2.5min i micron klart ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.