Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Passar bra som dessert eller till eftermiddagskaffet. Med en klick grädde till blir det kalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda alla ingredienser till degen. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga och förgrädda i ca 15 minuter.
  3. Vispa samman fruktsaften med ägg, äggula, grädde och socker. Häll detta i pajskalet och grädda tills fyllningen stelnat, ca 30 minuter.
  4. När tårtan har svalnat garneras den med florsocker och skivor av citron eller apelsin (eller varför inte båda två) En klick grädde är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.