Jättegod säger den som jag fått det av, men har ej gjort den själv.
Instruktioner
- Mixa smör, socker och ägg smidigt.
Rör ner mjölet och samla till en deg. Låt vila kallt i en timme.
- Sätt ugnen på 225°C. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
Låt svalna.
- Sätt ugnen på 250°C, grill eller enbart övervärme.
- Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, -skal och äggulor.
- Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna och häll i pajskalet.
- Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämnt på citronpajen. Grädda i ca 3 minuter.
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar