Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj a la viktväktarna

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det är uträktnat på 12 bitar á 5 per bit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman vetemjöl, margarin och vatten till en deg som får vila ca 1/2 i kylskåp. Tryck eller kavla ut degen. Nagga degen med gaffel. Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Tvätta citronen. Riv det yttersta av skalet samt pressa ur citronsaften. Blanda vatten, socker, citronsaft och majsmjöl.
  3. Koka upp under omrörning tills den börjar tjockna. Tag av kastrullen från plattan, vispa ner en äggula i taget. Ställ tillbaka citronblandningen på plattan och låt det hela sjuda upp under omrörning. Krämen skall tjockna men ej koka.
  4. Tag av kastrullen från plattan, tillsätt margarin och citronskalet. När pajdegen har kallnat, bred ut den kylda citronkrämen i skalet. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt socker och vaniljsocker. Fortsätt vispa till det hela är tjockt. Spritsa eller bred marängen på citronpajen.
  5. Grädda i 150 grader tills den fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.