Det är uträktnat på 12 bitar á 5 per bit.
Instruktioner
- Blanda samman vetemjöl, margarin och vatten till en deg som får vila ca 1/2 i kylskåp. Tryck eller kavla ut degen. Nagga degen med gaffel. Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Tvätta citronen. Riv det yttersta av skalet samt pressa ur citronsaften. Blanda vatten, socker, citronsaft och majsmjöl.
- Koka upp under omrörning tills den börjar tjockna. Tag av kastrullen från plattan, vispa ner en äggula i taget. Ställ tillbaka citronblandningen på plattan och låt det hela sjuda upp under omrörning. Krämen skall tjockna men ej koka.
- Tag av kastrullen från plattan, tillsätt margarin och citronskalet. När pajdegen har kallnat, bred ut den kylda citronkrämen i skalet. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt socker och vaniljsocker. Fortsätt vispa till det hela är tjockt. Spritsa eller bred marängen på citronpajen.
- Grädda i 150 grader tills den fått fin färg.
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar