Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj med lime

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En paj som verkligen rekommenderas...Perfekt avrundning på en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskalet: Låt smöret/margarinet bli rumsvarmt. Rör ihop smör/margarin, socker och mjöl till en grynig massa, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan eller vattnet och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 minuter.
  3. Fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde. Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
  4. Låt pajen svalna. Sikta över florsocker och skiva lime och garnera med.
  5. Servera pajen lite ljummen eller kall med vispad grädde.
  6. Pajen kan förvaras färdiggräddad i kylskåp två dagar innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.