Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj med marängtäcke

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Världens godaste paj. Ett plus är att man kan göra den dagen innan för den blir bara godare om den får stå en dag i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och vaniljsocker. Hacka samman smöret och arbeta ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 1 timme.
  2. Tumma ut degen i en pajform och förgrädda i 200º i 10-12 miunter.
  3. Blanda alla ingredienser till krämen i en tjockbottnad kastrull. Värm smeten under ständig omrörning på medelvärme tills den sjuder och blivit tjock. Låt inte krämen koka. Ta från värmen och låt svalna.
  4. Häll krämen i pajskalet. Vispa äggvitorna hårt, blanda försiktigt ner sockret och vispa ytterligare någon minut. Spritsa eller smeta marängen över pajen. Grädda pajen ytterligare 10-15 minuter, tills marängen fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gnett 2 juli 2009

    Jättegod, jag gjorde den till min födelsedag och var mycket uppskattad.

  • Majainorr 23 juli 2009

    Marängen blev inte maräng efter 10-12 minuter i min ugn, utan fick grädda den bra mycket längre. Fick också lägga på folie så den inte skulle brännas vid. Men åh, så goooood! Vi hade kalas här idag när jag bjöd på den och den fick idel beröm! Serverade vispad grädde till...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.