- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Världens godaste paj. Ett plus är att man kan göra den dagen innan för den blir bara godare om den får stå en dag i kylen.
Instruktioner
- Blanda mjöl och vaniljsocker. Hacka samman smöret och arbeta ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 1 timme.
- Tumma ut degen i en pajform och förgrädda i 200º i 10-12 miunter.
- Blanda alla ingredienser till krämen i en tjockbottnad kastrull. Värm smeten under ständig omrörning på medelvärme tills den sjuder och blivit tjock. Låt inte krämen koka. Ta från värmen och låt svalna.
- Häll krämen i pajskalet. Vispa äggvitorna hårt, blanda försiktigt ner sockret och vispa ytterligare någon minut. Spritsa eller smeta marängen över pajen. Grädda pajen ytterligare 10-15 minuter, tills marängen fått fin färg.
Publicerat den
8 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod, jag gjorde den till min födelsedag och var mycket uppskattad.
Marängen blev inte maräng efter 10-12 minuter i min ugn, utan fick grädda den bra mycket längre. Fick också lägga på folie så den inte skulle brännas vid. Men åh, så goooood! Vi hade kalas här idag när jag bjöd på den och den fick idel beröm! Serverade vispad grädde till...