Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpannacotta med lakritsspegel

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Citronglass tillsammans med lakritsglass är en favorit och den här pannacottan ligger inte långt efter... Engelsk lakritskonfekt ger en mild smak. Gillar man den riktigt starka, salta lakritssmaken så är det bara att byta till den man vill ha.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Blanda grädde, socker, rivet citronskal, citronsaft och koka upp. Smaka gärna av, det kanske behövs mer socker, man tycker så olika. Ta av från värmen.
  3. Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen, rör tills de smält.
  4. Häll upp i 4 fina glas och ställ kallt att stelna.
  5. Gör under tiden lakritsspegeln.
  6. Koka upp grädden, sänk värmen och smält lakritskonfekten på mycket svag värme under ständig omrörning. Det kan bli små bitar kvar.
  7. Sila lakritsmassan och låt svalna lite innan den fördelas över citronpannacottan. När den kallnat ska den vara som en tjock kräm.
  8. Ställ svalt tills den ska serveras.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • soccermum 5 januari 2011

    Låter underbart gott! Ska bli spännande att prova-kanske till helgen redan :) Tack för receptet!

  • irre55 6 januari 2011

    En fantastiskt god efterrätt. Jag toppade med hallon och några flingor salt och det blev riktigt gott. Irene

  • Tacomamman 7 oktober 2012

    Blev lite stel, ska prova igen med mindre gelatinblad. Smaken var bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.