Citronglass tillsammans med lakritsglass är en favorit och den här pannacottan ligger inte långt efter... Engelsk lakritskonfekt ger en mild smak. Gillar man den riktigt starka, salta lakritssmaken så är det bara att byta till den man vill ha.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Blanda grädde, socker, rivet citronskal, citronsaft och koka upp. Smaka gärna av, det kanske behövs mer socker, man tycker så olika. Ta av från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen, rör tills de smält.
- Häll upp i 4 fina glas och ställ kallt att stelna.
- Gör under tiden lakritsspegeln.
- Koka upp grädden, sänk värmen och smält lakritskonfekten på mycket svag värme under ständig omrörning. Det kan bli små bitar kvar.
- Sila lakritsmassan och låt svalna lite innan den fördelas över citronpannacottan. När den kallnat ska den vara som en tjock kräm.
- Ställ svalt tills den ska serveras.
Publicerat den
5 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter underbart gott! Ska bli spännande att prova-kanske till helgen redan :) Tack för receptet!
En fantastiskt god efterrätt. Jag toppade med hallon och några flingor salt och det blev riktigt gott. Irene
Blev lite stel, ska prova igen med mindre gelatinblad. Smaken var bra.