Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpasta

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta är en engelsk specialitet. Används till rostat bröd och kex. Man kan även andvända den till fyllning i kakor. Har ändrat från 500 gr per pers till 500 gr på denna sats

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och socker i en gryta och värm långsamt.
  2. Skölj och bosta citronerna noga. Riv skalet från den ena citronen på rivjärn, pressa saften ur båda citronerna.
  3. Häll saften och det rivna skalet i grytan. Vispa upp äggen i en skål. Häll den varma blandningen i skålen med de uppvispade äggen. Vispa samman ordentligt. Häll tillbaka allt i grytan. Låt citronpastan bli varm. Vispa hela tiden tills det blivigt en jämn och slät smet.
  4. Häll upp citonpastan i rena glas. Bind över dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.