Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpepparkryddad lax med sparris och sockerärtspotatis och en räk och dillsås på Cream Fraiche

 
Skriv ut

Trodde jag läst receptet någonstans men inte kommit ihåg vart. Min sambo beställde rätten som vi lagat i ett antal år till nästa dag jag var ledig, men när vi satt och diskuterade receptet visade det sig att vi gjorde rätten lite olika. Så kanske har vi hittat på receptet själva, kanske med nån inspiration utifrån.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda laxen med salt och citronpeppar och stek, låt eventuellt gå färdig i ugn, om man använder dom färdiga bitar som finns. Vid en hel filé går det även bra att helt baka den i ugn.
  2. Värm på den färdigkokta och delade i 3-4 cm stora bitar potatisen i en stekpanna (behöver inte få färg) och vänd försiktigt ner sparris (delad om den är väldigt lång) och sockerärtor.
  3. Koka upp lika mycket cream fraiche och matlagningsgrädde om du valt att använda matlagningsgrädde (det går även att reda av spadet från sparrisen), smaksätt med valfri buljongtärning (ex. fisk eller höns), salt, vitpeppar och dill. Strax före servering läggs räkorna (el kräftstjärtar) i (till vardagsreceptet använder jag färdigskalade räkor (el kräftstjärtar) i lag).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.