Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronplättar med vallmofrön

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Ungern blandas ofta vallmofrön i pannkakorna. Det ger dem en annorlunda men otroligt god smak. Vaniljkvarg och citrussallad är goda tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, vallmofrön och salt i en bunke. Tillsätt 1 dl kvarg, mjölk, ägg och citronskal och vispa till en jämn smet. Vispa äggvitan hård och vänd ner i smeten. Stek plättarna i smör- & rapsolja i en plättlagg. Pudra eventuellt över florsocker.
  2. Servera plättarna med resten av kvargen och blandade citrusfrukter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.