Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Varför inte prova en risotto till fisken nästa gång? Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka lök och vitlök fint. Tvätta citronen och finriv skalet och pressa ur saften. Koka upp buljongen. Fräs lök och vitlök i olja utan att de får färg. Tillsätt ris och citronskalet, rör hela tiden tills löken och riset är blanka. Tillsätt citronsaft och låt det sjuda under omrörning tills det sugits upp av riset. Späd därefter med varm buljong lite i taget och rör tills allt har sugits upp, upprepa med att späda med buljong och rör tills riset fortfarande har en liten kärna kvar samtidigt som det är krämigt. Det tar 15-20 min. Tillsätt riven parmesan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera risotton nylagad med stekt fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.