Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronrulltårta med choklad

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Lika god som den låter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och tillsätt det finrivna citronskalet. Rör försiktigt smeten slät. Bred ut i långpannan och grädda kakan i ca 5 minuter. Sockra lätt på kakan och stjälp den upp och ner på smörpapper att kallna. . Gör fyllningen: Mät upp de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt grädden, lite i taget under omrörning till en slät kräm. Dra bort papperet från den kalla kakan och bred ut chokladkrämen i ett jämnt lager. Rulla samman från långsidan och låt kakan vila på skarven, inlindad i smörpapperet.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • look 13 juni 2009

    Hejsan... baka din citronrulltårta i dag...och jag säger bara mums.. Högsta betyg får du av mig för ett jätte gott och fint recept. Jag kommer att baka den flera gånger...så himla god... Mvh Eva-Lena alias Look..

  • Roskerstin 23 juni 2011

    Verkligen kanongod, ska bli en fröjd att bjuda på. Chokladsmeten höll bara på att ta slut innan jag hade den på rulltårtan, så vansinnigt god. Tack för ett toppenrecept, självklart en 5-poängare!

  • gustavanton 18 december 2011

    Hej ! Vilken fantastisk god rulltårta. Citron i smeten var en höjdare. Den kommer att finnas med i min receptbok. Ps den tog slut ganska omgående. god jul hälsar gustavanton

  • svengelsk 6 juli 2012

    Utmärkt rulltårta och jättegod fyllning.

  • Ann1Ksen 9 oktober 2012

    Ska jag vispa grädden? Eller rör ni den ovispad med dom andra ingredienserna?

  • Disen 10 oktober 2012

    Du ska inte vispa grädden. Lycka till!

  • Ann1Ksen 25 oktober 2012

    Jag vispade grädden först och det blev en väldigt pösig fyllning. Den hade passat bättre i en vanlig tårta än i en rulltårta, för det blev typ mousserulltårta med cirtonkakefyllning. Men det blev jättegott ändå. Nästa gång kommer jag inte vispa grädden. För den är definitivt värd att gör igen, den var kanongod i smaken. Så jag ger den högsta betyg. Vire dock bra om du förtydligar i receptet att grädden inte ska vispas :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.