Vit choklad, blåbär och citron - en svårslagen kombination i denna lyxiga rulltårta!
Instruktioner
- Fyllning:
Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad. Låt den svalna. Vispa upp äggulorna och rör i chokladen. Vispa grädden medelhård. Vänd ner chokladblandningen i grädden. Vänd ner blåbären. Låt fyllningen stå i kylskåp i ca 1 timme.
- Botten:
Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vete- och potatismjöl samt bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop den tillsammans med citronsaften. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö mandelspån över bottnen och grädda den i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Sockra över kakan med lite socker och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort det gamla och låt bottnen svalna.
- Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Dekorera gärna rulltårtan med vispad grädde, blåbär och finrivet citronskal.
Publicerat den
3 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar