Gammal klassiker i ny tappning. Kakan blir fantastiskt god med citron och syrliga röda vinbär..
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop smör, socker och ägg. Tillsätt mjöl och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20x30 cm. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Sikta i mjölet och tillsätt citronskal och -saft. Blanda vinbär med majsstärkelse och sprid ut i pajskalet. Toppa med citronsmeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Låt pajen kallna innan den skärs i rutor och garneras med vinbär och florsocker.
Servera gärna med en klick vispad grädde.
Publicerat den
19 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar