- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En god sås att ha till fruktsallad eller kanske en mäktig chokladkaka. Överbliven sås fryses ner och blir till god glass.
Instruktioner
- Tvätta av citronen och torka den. Riv av det yttersta skalet. Pressa ut saften ur citronen.
Vispa grädden ganska fast.
Ta 2 äggulor och ett helt ägg. Släng eller spara de andra två äggvitorna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills sockret löser upp sig, ca 10-15 minuter. Häll i citronsaften och citronskalet och vispa lite till.
Rör ner grädden med en slickepott.
- Klart att servera. Om man ställer det i kylen en stund innan servering får man röra runt i såsen innan servering då den delar sig lite.
- Överbliven sås fryses in och blir god glass. Går jättebra att använda apelsin på samma sätt med.
Publicerat den
19 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar