Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors citronsaft

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Uppfriskande och god saft. Min man hittade det här receptet i sitt föräldrahem, nerskrivet på ett gammalt hopvikt papper.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba citronerna grundligt. Skiva dem och lägg dem i en stor skål. Blanda ner socker och citronsyra.
  2. Koka upp vattnet och häll över blandningen. Rör om. Låt stå ett dygn.
  3. Sila saften och häll upp på flaskor.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • FAE 22 augusti 2009

    Toppenrecept! Gjort denna saften flera gånger. Syrlig och frisk. Slänger upp en bild. Hoppas det inte gör något.

  • kerstiner 22 augusti 2009

    Helt okey

  • AggeWi 5 oktober 2009

    Jättegod saft. Rekommenderas Min mamma har gjort samma saft i åratal, men hon lät det stå och dra i 3 dygn. Kanske blir lite mer smak då.

  • BrittenH 28 juli 2010

    Det här är ett bra recept som vi gjort hemma i vår släkt i fyra generationer nu. Jag rekommenderar 3 dagar.

  • Gusbus 2 juli 2013

    Fråga: Hur många gram citronsyra har ni använt? (Det finns ju två olika påsstorlekar)

  • Simone 29 mars 2024

    Så synd att ingen svarar på frågorna här, Gusbus har ju ställt "min" fråga. Får väl nåt mitt emellan ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.