Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronsockerkaka med limeglasyr

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Frisk och god sockerkaka.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform som rymmer ca 1 1/2 liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölk och smält smör.. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal i en skål och rör ner i äggsmeten till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på sockrad bakduk på ett bakgaller. Låt kakan kallna under bakduk. Glasyr: Blanda florsocker, limeskal och limesaft i en kastrull. Rör om under tiden glasyren blir varm. Häll över glasyren i en skål och rör om då och då tills glasyren börjar tjockna. Bred glasyren på kakan och låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.