Läckert och lättlagat i typisk medelhavsanda
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Dela varje aubergine i fyra bitar och skåra snittytorna. Halvera tomaterna.
- Lägg grönsakerna i en ugnsäker form. Ringla över olja. Strö över oregano och mal över svartpeppar. Sätt in i ugnen i 35 minuter.
- Dela under tiden kycklingen i 8 delar. Salta och peppra runtom. Hetta upp smöret och citronsaften i en stor stekpanna. Lägg i kycklingdelarna med skinnsidan ner. Stek på medelhög värme i 2-3 minuter tills skinnet fått rejält med färg och blivit krispigt.
- Ta ut formen ur ugnen och lägg ner kycklingen bland grönsakerna och häll över stekskyn. Ställ tillbaka formen i ugnen i 20 minuter.
- Servera kycklingen med grönsakerna, skyn och potatismos.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar