Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronstekt kyckling i medelhavsstil

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läckert och lättlagat i typisk medelhavsanda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Dela varje aubergine i fyra bitar och skåra snittytorna. Halvera tomaterna.
  2. Lägg grönsakerna i en ugnsäker form. Ringla över olja. Strö över oregano och mal över svartpeppar. Sätt in i ugnen i 35 minuter.
  3. Dela under tiden kycklingen i 8 delar. Salta och peppra runtom. Hetta upp smöret och citronsaften i en stor stekpanna. Lägg i kycklingdelarna med skinnsidan ner. Stek på medelhög värme i 2-3 minuter tills skinnet fått rejält med färg och blivit krispigt.
  4. Ta ut formen ur ugnen och lägg ner kycklingen bland grönsakerna och häll över stekskyn. Ställ tillbaka formen i ugnen i 20 minuter.
  5. Servera kycklingen med grönsakerna, skyn och potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.