Låt kycklingfiléerna marinera i citron innan du grillar dem lätt. Därefter skall de puttra i ugnen en stund.
Instruktioner
- Blanda ihop saft och skal från citronen med olivoljan och lägg i kycklingfiléerna att marinera i ca 2 timmar.
- Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Ta upp och spola kalla under rinnande vatten. Skär löken tunt.
- Ta upp filéerna och krydda med salt och peppar. Stek i grillpanna eller stekjärn tills de får en fin färg runtom.
Lägg över i en eldfast form. Koka upp marinaden med buljongen och häll över filéerna. Efterstek i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs sockerärter och lök lite lätt i pannan. Ta av från värmen och blanda ner salladen. Kokt ris passar bra till denna rätt.
Publicerat den
10 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mör, god och fin kyckling. Vi tog sockerärterna och rödlöken och lade i en egen potatissallad med vinägrett som vi åt till. Tack.