Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronstekta kycklingfiléer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt kycklingfiléerna marinera i citron innan du grillar dem lätt. Därefter skall de puttra i ugnen en stund.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop saft och skal från citronen med olivoljan och lägg i kycklingfiléerna att marinera i ca 2 timmar.
  2. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Ta upp och spola kalla under rinnande vatten. Skär löken tunt.
  3. Ta upp filéerna och krydda med salt och peppar. Stek i grillpanna eller stekjärn tills de får en fin färg runtom. Lägg över i en eldfast form. Koka upp marinaden med buljongen och häll över filéerna. Efterstek i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs sockerärter och lök lite lätt i pannan. Ta av från värmen och blanda ner salladen. Kokt ris passar bra till denna rätt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AnnieValt 7 augusti 2011

    Mör, god och fin kyckling. Vi tog sockerärterna och rödlöken och lade i en egen potatissallad med vinägrett som vi åt till. Tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.