En snygg sufflé imponerar alltid på gästerna. Med frisk citron blir den en perfekt final på middagen eller fikabordet. Servera den direkt. Pronto!
Instruktioner
- Hacka ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen och lägg i en pajform, 23 cm i diameter. Kläm fast folie runt kanten så inte degen glider ner under gräddning. Grädda pajskalet i 15 minuter. Ta ut pajen och sänk temperaturen till 160 grader.
- Vispa äggulor och 1 ½ dl socker pösigt. Värm ägg och sockersmeten till 70 grader under omrörning över ett vattenbad. Tillsätt citronskal och saft. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål. Tillsätt 1 dl socker under vispning.
- Vänd ner en klick äggvitevisp i ägg och sockersmeten och blanda. Vänd försiktigt ner resten av äggvitorna. Häll smeten i pajskalet.
- Grädda i 30 minuter. Servera direkt, innan den sjunker ihop. Gärna med jordgubbar.
Publicerat den
30 juni 2014
Skriv kommentar