Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronsufflépaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En snygg sufflé imponerar alltid på gästerna. Med frisk citron blir den en perfekt final på middagen eller fikabordet. Servera den direkt. Pronto!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen och lägg i en pajform, 23 cm i diameter. Kläm fast folie runt kanten så inte degen glider ner under gräddning. Grädda pajskalet i 15 minuter. Ta ut pajen och sänk temperaturen till 160 grader.
  4. Vispa äggulor och 1 ½ dl socker pösigt. Värm ägg och sockersmeten till 70 grader under omrörning över ett vattenbad. Tillsätt citronskal och saft. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål. Tillsätt 1 dl socker under vispning.
  5. Vänd ner en klick äggvitevisp i ägg och sockersmeten och blanda. Vänd försiktigt ner resten av äggvitorna. Häll smeten i pajskalet.
  6. Grädda i 30 minuter. Servera direkt, innan den sjunker ihop. Gärna med jordgubbar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.