Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Den här tårtan, som passar dem som har lite större bakvana, är en given succé med sin fina citronsmak och lätta konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp citron, socker och vatten.
  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 10 minuter.
  3. Gör en redning på vatten, maizena och äggula. Blanda i den varma, men inte kokande sockerblandningen. Koka upp under omrörning. Dra kas­trullen från plattan.
  4. Krama ur gelatinet och blanda ner det i krämen. Tillsätt smöret, det behöver inte smältas i förväg. Ställ åt sidan så länge.
  5. Gör i ordning mördegen. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Lägg i kylskåp 1 timme eller över natten.
  6. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och fodra en rund form (28 centimeter i diameter). Grädda i cirka 18 minuter. Ta ut pajen ur formen när den svalnat.
  7. Fyll pajen med citronkrämen.
  8. Vispa upp äggvitan till ett hårt skum.
  9. Koka upp socker och vatten till 121 grader eller i cirka 15 minuter. Strila försiktigt ner sockerlagen i den uppvispade äggvitan. Låt marängen svalna.
  10. Stryk marängen över citronkrämen. Sätt ugnen på bara övervärme och högsta temperatur och sätt in pajen tills marängen får fin ljusbrun färg. Eller använd en liten gasolbrännare för att få färg. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.