Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontårta till Margareta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Citrontårta till Margareta, ett namn med grekisk-latinskt ursprung, ”Den högt värderade”, ”Den dyrbara”.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 / 175 grader
  2. Arbeta samman alla ingredienserna till bottnen och lägg degen kallt 1 timme.
  3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt aluminiumfolie runt kanten. Nagga bottnen. Grädda pajskalet i nedre delen av 200° varm ugn. Ta ut pajskalet och sänk värmen till 175°.
  4. Pressa saften ur citroner och apelsin. Vispa samman saften med ägg, äggula, grädde och socker. Häll det i det nygräddade pajskalet.
  5. Ställ formen genast i nedre delen av ugnen och grädda ca 35–40 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna och stelna.
  6. Vispa grädden och spritsa den på kakan. Garnera med färska bär och chokladstänger.
  7. Tips! Perfekt för den som inte är så glad för söta tårtor. Tårtan smakar mycket citron och är naturligtvis syrlig men samtidigt underbart krämig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • johnniej 2 november 2009

    återkommer efter provbaket johnniej

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.