Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makalös citrontårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Vår finaste citrontårta. Den godaste jag någonsin ätit i tårtväg, säger jag.

Ingredienser

Instruktioner

1. Värm ugnen till 200 grader. Pajdeg:Hacka snabbt ihop allt i en matberedare till en deg.Platta med mjölade fingrar ut degen i en pajform med löstagbar botten,26 cm i diameter. 2. Grädda mitt i ugnen ca.15 min. 3. Citronkräm:Vispa under tiden ägg och socker pösigt.Tillsätt vetemjöl,rivet citronskal och pressad citronsaft.Häll krämen över den förgräddade degen och grädda ytterligare 8-10 min.Krämen ska fortfarande vara ganska lös. 4. Sikta över florsocker och låt kakan kallna. 5. Passar bra till kaffe eller som dessert.Desserttallriken kan tex. innehålla en kula glass, 2-3 färdigköpta tryffelkulor, en bit tårta och några finare frukter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • celice 27 maj 2010

    Jätte god tårta, kommer att göra den flera gånger

  • alvhem 10 januari 2011

    Kanongod! Det är såå gott med citron i sötsaker. Skulle dock hellre kalla den paj än tårta, men det är la inte så viktigt...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.