Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontårta med frukt

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En frisk och fräsch tårta, har inte bakat den själv ännu, bara smakat hos en vännina.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175º
  2. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Fördela smeten i en bakform med ett bakplåtspapper fastklämt med den löstagbara bottnen, som bör vara ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen. Låt kallna.
  3. Gör fyllningen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum med elvispen i en bunke. Vispa äggulor och florsocker fluffigt i en annan bunke. Vispa grädden hårt i en tredje bunke. Om du vispar i den ordningen behöver du inte diska visparna mellan momenten!
  4. . Värm citronsaften i en kastrull och krama ur gelatinbladen. Lös upp dem i den heta citronsaften. Låt svalna lite. Blanda ner gelatinsaften i äggulesmeten under omrörning. Tillsätt citronskal och kesella.
  5. Rör ner vispgrädden och till sist äggvitorna. Häll smeten i formen och ställ den kallt i minst 3 timmar.
  6. . Skär loss tårtan ur formen med en kniv. Lägg upp tårtan på uppläggningsfat. Garnera med skalad skivad kiwi och granatäppelkärnor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • UJennyK 28 februari 2010

    En mkt uppskattad fräch tårta. Lagom syrligoch mjuk i konsistensen. Blir till att göras fler gånger.

  • UJennyK 15 januari 2011

    Mkt god! Alla gästerna tyckte om den!!

  • UJennyK 15 januari 2011

    Mkt god! Alla gästerna tyckte om den!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.