En frisk och fräsch tårta, har inte bakat den själv ännu, bara smakat hos en vännina.
Instruktioner
- Ugn: 175º
- Riv mandelmassan och blanda med äggen. Fördela smeten i en bakform med ett bakplåtspapper fastklämt med den löstagbara bottnen, som bör vara ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen. Låt kallna.
- Gör fyllningen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum med elvispen i en bunke. Vispa äggulor och florsocker fluffigt i en annan bunke. Vispa grädden hårt i en tredje bunke. Om du vispar i den ordningen behöver du inte diska visparna mellan momenten!
- . Värm citronsaften i en kastrull och krama ur gelatinbladen. Lös upp dem i den heta citronsaften. Låt svalna lite. Blanda ner gelatinsaften i äggulesmeten under omrörning. Tillsätt citronskal och kesella.
- Rör ner vispgrädden och till sist äggvitorna. Häll smeten i formen och ställ den kallt i minst 3 timmar.
- . Skär loss tårtan ur formen med en kniv. Lägg upp tårtan på uppläggningsfat. Garnera med skalad skivad kiwi och granatäppelkärnor.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En mkt uppskattad fräch tårta. Lagom syrligoch mjuk i konsistensen. Blir till att göras fler gånger.
Mkt god! Alla gästerna tyckte om den!!
Mkt god! Alla gästerna tyckte om den!!