Läcker kombination av syrlig citron och fluffig maräng med hallon på god pajbotten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret. Blanda mjöl, socker, havregryn. Tillsätt smöret och blanda allt. Tryck ut degen i en rund form ca 23 cm i diameter med löstagbar botten.
Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
- Fyllning:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölet, citronskal och citronsaft. Häll blandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ytterligare 15-20 minuter. Kakan ska nätt och jämnt ha stelnat. Låt den svalna.
- Sätt ugnen på grill och 250 grader.
- Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Vänd ner sockret och därefter hallonen. Bred marängen över pajen och grädda högt upp i ugnen i 1-2 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.
Publicerat den
8 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar